Ďalší pádny dôvod na účasť na protestnom zhromaždení

V pondelok bolo ukončené pripomienkové konanie k novele Vyhlášky ÚRSO č. 221/2013 Z. z., o cenovej regulácii v elektroenergetike. SAPI aj iní požadujú zrušenie odsekov kde sa zavádza G-komponent – jeho zavedenie porušuje množstvo legislatívnych aktov. Ako „protinávrh“ je záujem všetkých troch distribučiek zvýšiť G-komponent na 100 % – teda na 3,33 násobok.

Protest dostáva rozmer na ktorý sa už snažíme ukázať dlhšie – strata podpory nie je náhodný jav, je to programové ničenie vašich privátnych investícií. Je to pokus ako z energetiky vytlačiť nové trendy (OZE a distribuovanú, decentralizovanú energetiku) a zakonzervovať zisky v malej skupine vyvolených. Na tento ciel využijú akúkoľvek taktiku, vrátane zavádzania a označovanie falošných vinníkov. Ukazuje na to aj článok Kam sa stratila necelá miliarda?

Preto by mali protest podporiť nie len okradnutí výrobcovia, ale všetci alternatívni výrobcovia elektriny z OZE aj KVET. 

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.