Mini fotoseriál z protestu 23. 6. pred Úradom vlády

Protest sme mali nahlásený od 11:00 a keďže pršalo, tak viac ako ľudí sú vidno dáždniky.
Zhromazdenie1

Na nepriaznivé počasie nás však predpoveď upozornila, tak sme sa zariadili aj prístreškom.

Zhromazdenie2
Akciu moderovala p. Veronika Galeková zo SAPI, situáciu zhrnul Pavel Šimon tiež zo SAPI, o svojom trápení porozprával p. František Lizák. Ako poľnohospodár sa s partnerom rozhodli pomôcť Slovensku aj sebe a investovali do bioplynky. To čo sa zdalo ako dobrý nápad, veď to je aj podporené zákonom, sa ukázalo ako katastrofa. Pod tlakom nezákonných akcií distribučiek bude musieť prepustiť svojich dlhoročných kolegov. Pri rozprávaní to bolo aj počuť na jeho hlase. To už nebol hnev, ale smútok a ľútosť. Aj preto sa podujal pomôcť pri založení združenia a je jeho podpredsedom.

Prejav1

Prejav2

Odkaz je jasný a dal sa aj prečítať z okien úradu.

Plakaty

Počas protestu bola spustená aj petícia, ktorú mohli prítomní občania podpísať.

Podpisy

O 11:30 začala aj tlačový brífing.  Médiám o svojich trápeniach porozprávali p. Ľubomír Hnát z RD Plavnica, aj pre neho a jeho poľnohospodárov sa stalo osudným uveriť sľubom vlády. P. Peter Pavlanský kúpil malú vodné elektráreň až v septembri 2014. Nekúpil Gabčíkovo, alebo Liptovskú Maru, ale maličkú elektráreň na Spiši. Od majiteľa, ktorý je prevádzkoval 20 rokov a už chcel ísť do dôchodku. O svojej neradostnej budúcnosti povedala aj zamestnankyňa na družstve. Ako povedala: „Čo myslíte, kto ma na východe ako 53 ročnú zamestná?“. A nakoniec aj novinárom povedal svoje p,. Lizák.

Tlacovka1

Na záver sme odniesli 3 500 oznámení na podateľňu Úradu vlády. Ten sa riadi úradnými hodinami, a nie tým čo potrebujú ľudia. Tak sme museli počkať do otvorenia úradných hodín.

Podatelna1

P.S.: ak máte niekto fotky, ktoré by ste nám chceli poslať, tak ich radi príjmeme – info@EnergiaBuducnostiOZ.sk

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.