Prvé postrehy a poďakovanie – Martin 29. 5.

Tak sme dnes zrealizovali prvý protest proti zlodejinám v energetike. Hneď na začiatku sa chcem poďakovať všetkým, ktorí si povedali, že už je dosť toho aby nám z našich vreciek brali a sebe strkali.

Pred jedenástou sme sa začali organizovať a využili parkovisko a uličku pri Martinskej pobočke ÚRSO.

Pri ÚRSO 1

Pevne veríme, že odkaz, ktorý sme začali odovzdávať pomôže aby sa nenaplnilo motto akcie a aj tohto článku:

Prečo si pes líže gule?

Lebo môže.

Prečo nás páni okradli?

Lebo môžu.

Ak sa nebudeme aktívne brániť, dovolia si viac. Pri regionálnych stretnutiach a pri minulotýždňovom rokovaní na EK v Bruseli sme o ďalšej zlodejine rozprávali „hypoteticky“ – v pondelok sa to od distribučiek ukázalo ako skutočné – návrhom navýšenia G-komponentu na vyše trojnásobok.

Na proteste sme ukázali, že predseda Holjenčík je posledným harabinom v slovenských úradoch. Po hlavnej časti protestu sme sa cez pešiu zónu Martina vybrali k rezidencii tohto harabina energetiky. Po ceste napadlo jedného z protestujúcich ešte lepšie prirovnanie:

Zdravotníctvo malo svojho Pašku –

Energetika má Holjenčíka

A pevne veríme, že sa odoberie do rovnakej histórie ako už takmer zabudnutý Harabin a dúfajme zabudnutý Paška.

Na plote „malého“ predsedu (ÚRSO) – Holjenčíka sme nechali symboly: čierne stužky – lebo pochováva obnoviteľné zdroje a s nimi aj pracovné miesta v regiónoch kde sa asi ani nevyskytol. A ako symbol nádeje, že sa spamätá, sme mu nechali aj zámky – za takými sa môže ocitnúť pokiaľ neprestane porušovať zákony.

Zamka1

Zamka2

Na záver ešte odkaz aj „veľkému“ predsedovi (vlády) aby vedel, že si v kurníku drží škodnú. Zatiaľ sa zdá, že nosí zlaté vajce popularity – manipuluje s cenami energií, nie ako je realita, ale na objednávku. Malý predseda sa nehanbí okradnúť svojou nečinnosťou 1200 výrobcov. A svojou činnosťou prekračovať zákony a vykonávať ďalšie zbojstvá. Len by si veľký predseda mal uvedomiť, že aj my obyčajní Slováci máme hranice, za ktoré už nie sme schopní ustúpiť. A toto je už tá čiara – ďalej už nás tisnúť nemôže.

Odkaz predsedom

 

Z akcie máme urobené dva filmové záznamy – v krátkych dňoch ich zostriháme a pustíme von.

Chcem vás požiadať o viac vecí:

  • maličkosť – ak máte a vy pekné fotky pošlite mi – info@EnergiaBuducnostiOZ.sk
  • podstatne viac ako maličkosť – i napriek tomu, že nás boli slušné stovky, stále sa neprišla brániť väčšina – veď výrobcov je do 3000, v akcii 1508 ošmekli 1200 výrobcov – z nich okolo poloviny dnes prišlo, na začiatok slušné. O dva týždne v Bratislave to bude málo. Šírte informácie medzi ľudí – to je tá prosba.

Jeden z používaných mýtov je zdraženie elektriny vďaka OZE – tu je viac vysvetlenia: Kam sa stratila necelá miliarda?

AK SA NEOZVEME TAK „Lebo môžu“ BUDE PLATIŤ NAĎALEJ.

 

 

Jedna odpoveď na „Prvé postrehy a poďakovanie – Martin 29. 5.“

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.