Schizofrenia alebo faloš?

Smer-SD na svojom sneme a následne smer vláda prijala „Ficov sociálny balíček“. Nechcem pitvať celý rozsah tej mizérie, ale opatrenie č. 13 je ukážka toho čo je v nadpise: Schizofrenia alebo faloš?

Najskôr znenie toho opatrenia: „13. Príspevok na ekologické zdroje energie pre domácnosti. Ide o fotovoltické panely, veterné turbínky, slnečné kolektory či tepelné čerpadlá. Ľudia budú dostávať poukážky, ktoré pokryjú časť nákladov.“ Alebo skrátene tu: príspevok pre domy na ekologické zdroje energie.

O čom to teda je? Na jednej strane sa snažia zničiť už fungujúce OZE – veľa príspevkov sme o tom popísali: 1, 2, 3, … Na druhej strane – príspevok pre domy na ekologické zdroje energie?

A navyše to len „reinkarnovali“ to čo už 17 mesiacov sľubujú za EU fondy – Malé zdroje do 10 kW. Vec, ktorú SAPI a EnergiaWeb kritizuje pre opakované a odsúvané sľuby. Je vraj na to 100 mil. € z EU, SIEA na tom pracuje už dlho a intenzívne, ale…

Dá sa im však veriť, že si v krátkej budúcnosti nerozpomenú, že by to mohli zdaniť, zaviesť na to nejaký poplatok a podobne? Neviem čo je pre Slovákov horšie (Schizofrenia alebo faloš), ale obe možnosti sú zlé.

Tradičný záver: príďte v piatok do Martina naštartovať občiansky odpor proti klamstvu a rabovačke súkromného. Veď sa to len opakuje s iným názvom – CT, Váhostav, odobratie podpory, … Ak sa nezačneme brániť, budú len skrutku uťahovať.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.